|
|
|
|
Właściwości Miodów
Pszczelarz - 2 gru 2008, o 16:17
" />Miód pszczeli jest naturalnym produktem wytwarzanym z nektaru kwiatowego lub spadzi. Soki nektaru bądź spadzi są zbierane przez pszczoły, następnie przerabiane w ulu i wzbogacane w substancje wytwarzane przez pszczoły (m.in. enzymy). Dzięki pracy pszczół stopniowo dojrzewa i jest składowany w zasklepionych plastrach pszczelich. Dobry miód pszczeli wcześniej czy później krystalizuje. Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko, bo już w kilkanaście dni po miodobraniu. Przyczyną tego jest zwiększona zawartość glukozy. Dłużej nie krystalizują miody z większą zawartością fruktozy, jak np. miód akacjowy kilka miesięcy, miesięcy nawet do roku. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję. Miód krystalizując jaśnieje, np. płynna ciemna spadź robi się jasno-szaro-zielona. Miód skrystalizowany (krupiec) można doprowadzić z powrotem do płynności (patoki), bez utraty jego cennych właściwości, wolno podgrzewając go do temperatury 42 C. Jak spożywać miód? Najlepiej rano, na czczo i wieczorem, rozpuszczając wcześniej w małej ilości letniej wody. Dawkowanie: Dzieci do 16 lat â 10/60g. Powyższej ilości można zażywać jednorazowo lub w dwóch dawkach.
Prande99 - 9 wrz 2010, o 02:49
" />Vintage Dresses
The fifties decade of herve leger dress met the minimalism of the 70's with all the long trench coats and duffle coats which are always a good combination with vintage dresses adding elegance to the overall look. You will notice all these trends by the best designers out there just now. ishiner
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plalbionteam.htw.pl
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plcichooo.htw.pl
|
|
|
|